5 råd til at sikre dit barn online

sikre dit barn online

Sikring af børn på internettet.

Lær dit barn gode og sunde online vaner fra starten af. Det betyder du kan være mere tryg, når dit barn bruger internettet og sociale medier.

Hvordan sikre du dit barn online?

Fra de små hoveder er omkring 1,5 til 2 år starter de med at bruge tablet og telefoner. Sociale medier og telefoner bliver brugt fra når børnene starter i skole. Men hvem er det i virkeligheden dine børn snakker med? Hvordan undgår du at dine børn er udsat? Hvordan kan du være med til at sikre dit barn online?

 

Her gennemgår vi 5 forslag til at sikre dit barn online, så du forberede dit barn og

lærer dit barn om online sikkerhed.

 

sikre dit barn online

Husk at logge af de sociale medier.

Hvis dit barn logger på andres telefoner, tablets eller computere, så husk at logge af igen. Ellers giver de andre adgang til personlige samtaler, oplysninger. I værste tilfælde at andre udgiver sig for at være dit barn.

 

Passwords skal være svære.

Det er ikke meningen at det skal være nemt at huske, fordi det skal være svært at gætte. Der findes online robotter som tester de mest brugte password på alle sider. Så hvis en hacker har fået fat i en database med emails tester de gerne dem med en liste af mest brugte password. Min anbefaling er at tage en yndlings frugt /grøntsag og yndlingsdyr med yndlings tal og et udråbs tegn. Det første ord starter med stort. Et eksempel på dette kunne være

SpinatElefant2!

Navne, årstal og by du bor i, skal undgås og det gælder selvfølgelig også brugernavne.

 

Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok også det.

Hvis tilbuddet om 5 squishy lyder alt for godt i forhold til andre webshops. Så er det, det nok også. Hvis konkurrencen om en tur til Disneyland med alt betalt, ligger som et link på Facebook. Så er det nok mere en lokkefælde for at få oplysninger ud af dit barn. Se på alle opslag og produkter med en vis skepsis.

 

Hvem sidder bag skærmen?

På internettet kan du være hvem du har lyst til. Det er nemt at finde billeder og det er nemt at finde oplysninger. Så sødpige13 kan nemt være en 40 år gammel mand. Aldrig antag noget på de sociale medier. Husk at skepsis er en god ting online. Billeder er ikke længere verificering af en person.

 

Aldrig videregive personlige oplysninger eller billeder.

Aldrig nogensinde videregiv oplysninger eller billeder som du ikke ønsker at verden skal have adgang til eller se. Når det først er sendt kan du ikke tage det tilbage. Ved du at når billeder er lagt op på de sociale medier har virksomhederne rettighederne til dem?

Derfor skal du snakke med dit barn omkring det at sende billeder i en ung alder. Du skal snakke med dem om ikke at fortælle private oplysninger til andre online. Der er selvfølgelig undtagelser som er det en veninde fra skolen må man godt sende sin adresse.

 

Nu er du klar til at tage det første skridt i retningen af at sikre dit barn online.

 

Har du brug for hjælp til at sikre dit barn online.

Så skriv til os på info@bornesikring.dk

Vi sætter sammen med dig sikring på telefon, tablets og computere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0

Din varekurv